Wandelcoaching

Wat is wandelcoaching?

Wandel coaching richt zich op het mentale welzijn.
Onder begeleiding van een wandelcoach maak je een aantal wandelingen. Tijdens deze wandelingen werk je samen met je coach aan oplossingen voor vragen waar je mee worstelt

Waarom wandelcoaching

Het prettige van wandelcoaching is dat je naast elkaar loopt en niet constant oogcontact hebt. Daardoor raak je makkelijker in gesprek. Bovendien zet wandelen je niet alleen fysiek in beweging, maar ook mentaal. Door letterlijk in beweging te komen, maak je endorfine vrij: dit verlaagt je stressniveau en zorgt voor een positiever gevoel. Niet alleen je lichaam komt in beweging, ook je gedachten en gevoelens. Omdat wandelcoaching buiten plaatsvindt, ben je even in een andere omgeving. Daardoor kun je afstand nemen van situaties en er op een andere manier naar kijken

JE leert:

Hoe ik te werk ga

We beginnen met een kennismakingswandeling. Tijdens deze wandeling proberen we jouw hulpvraag helder te krijgen. We doen een aantal basisoefeningen die ook terugkomen tijdens de volgende wandelcoachsessies.

Naar aanleiding van jouw hulpvraag zet ik een traject uit. Dit traject bestaat gemiddeld uit 5 wandelingen. De wandelingen duren circa 1,5 uur en vinden 1 keer in de 3 weken plaats.

De periode tussen de wandelingen kun je gebruiken om te werken aan opdrachten. Tijdens het hele traject ben ik beschikbaar via e-mail en WhatsApp. De laatste wandeling is een evaluatiewandeling. Tijdens deze wandeling kijken we terug op hoe het traject is verlopen, wat je bereikt hebt en waar jij in je proces staat.

Voor wie is wandel coaching geschikt?

Wandelcoaching is voor iedereen geschikt. Voor de zorgmedewerker die intensief zorgt voor zijn of haar cliënten en collega’s, voor de ouder die ongelofelijk goed voor het gezin aan het zorgen is maar ondertussen zichzelf vergeet en voor de vrouw/man die zowel in haar/zijn werk als privé voor iedereen klaar staat, maar geen tijd voor zichzelf maakt en daardoor overbelast raakt. Kortom, voor iedereen die op zoek is naar meer balans en ruimte voor zichzelf.

Wat kost het?

  • De kennismakingswandeling is gratis.
  • Een wandelcoachsessie kost € 125,- inclusief btw per sessie.
  • Een individueel wandelcoachtraject kost € 575,- inclusief btw.
  • Groepssessies op aanvraag.

Wandelcoaching op de hei
Wandelcoaching Veluwe
Wandelcoaching in de sneeuw

Vreugde in kijken en begrijpen is het mooiste geschenk van de natuur

Albert Einstein