Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Tatyana Bos en ik ben geboren en getogen in Zaandam, Noord-Holland. In december 1995 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige. Direct na mijn opleiding ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg in Purmerend. Hier is mijn loopbaan in de zorg begonnen.  Inmiddels heb ik meer dan 30 jaar ervaring. Ik heb voor vele stichtingen gewerkt onder andere als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg, ambulant begeleider in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en crisisopvang. De laatste jaren ben ik me meer gaan richten op managementfuncties zoals locatie coördinator.

Tataya in het bos

Van burn-out naar een vreugdevolle wandelcoach.

Tijdens mijn laatste jaren in de zorg, merkte ik dat ik mijn vreugde in mijn werk begon te verliezen. Zowel mijn lichaam als mijn hoofd gaven signalen af die ik herkende uit een eerdere moeilijke periode.

Jaren geleden ben ik in een zware burn-out terecht gekomen. Ik was inmiddels moeder geworden van 2 kinderen. Enkele maanden na de geboorte van mijn jongste kregen we grote zorgen om zijn gezondheid wat vele jaren heeft geduurd. Op dat moment bestond mijn leven uit het zorgen voor mijn gezin, omgeving en cliënten en vergat ik de zorg voor mezelf. Ik was op alle fronten hard aan het werk om alle ballen omhoog te houden. Van een energieke, levenslustige vrouw was weinig meer over. Mijn burn-out was een feit. 

In deze periode ben ik op zoek gegaan naar mezelf en hoe ik kon herstellen. Ik ontdekte dat ik in de natuur tot rust kwam en mijn creativiteit daar geprikkeld werd. Dus toen ik merkte dat ik mijn vreugde weer aan het verliezen was, besloot ik het roer om te gooien. Zo ontstond mijn wandelcoaching traject.  

Mijn ervaring in de zorg en mijn levenservaring hebben mij geholpen mijzelf te ontwikkelen tot de wandelcoach die ik nu ben. Mijn kracht ligt in het aansluiten bij de ander door goed te luisteren en niet te oordelen. Ben jij ook je vreugde verloren? Ben jij ook beter in het zorgen voor de ander dan voor jezelf? Samen kunnen we wandelend op zoek gaan om jouw vreugde weer te vinden.